Beplantingsplannen

Beplantingsplannen voor particulieren, (groen)bedrijven of gemeentes. Of het nu gaat om een siertuin of een groot projekt: voor elke situatie of plek is wel een siergras te vinden.

Beplantings-plannen

Beplantingsplannen voor particulieren, (groen)bedrijven of gemeentes. Of het nu gaat om een siertuin of een groot projekt: voor elke situatie of plek is wel een siergras te vinden.

Ik maak kleurrijke plantengemeenschappen. Een goed werkend systeem van planten en siergrassen zonder extra toevoeging van water of voeding. Sinds 2009 is dat mijn specialiteit. Ik creëer graag mooie borders en tuinen die opvallen door de vele planten en grassen. Die goed op elkaar zijn afgestemd qua groei, vorm en hoogte én een duurzame plantengemeenschap vormen.

Een ecosysteem van planten en siergrassen

Ik ontwerp nieuwe natuur en ecosystemen van planten en siergrassen. Een systeem waarbij de planten zelf op zoek gaan naar voeding en water. En ik ontwikkel graag interessante dynamische systemen van planten en siergrassen, waarbij er geen water of voeding toegevoegd hoeft te worden. Omdat de planten na verloop van tijd een evenwicht met elkaar gaan vormen is het onderhoud minimaal. En door het toepassen van vele soorten ziet het er het hele jaar door mooi uit.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Er is een heleboel mogelijk in een beplantingsplan. Een greep uit de opties:

  • Een ‘natuurlijke’ prairietuin waarbij het systeem gaat werken. Een tuin met bij elkaar passende plantengroepen van siergrassen, vaste planten en een enkele boom.
  • Speciaal ontworpen plantengroepen. Dit ziet er prachtig uit, maar vraagt een intensiever beheer dan de ‘natuurlijke’ prairietuinen.
  • Savanne-achtige beplantingen en steppe tuinen. Deze zijn geschikt bij omstandigheden met minder licht of erg droge grond.

En dan zijn er ook nog allerlei combinaties mogelijk. Wel allemaal met dezelfde achterliggende gedachte: duurzaamheid. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur. Daarbij let ik altijd op de verschillende schakeringen van groen, bruin en geel van de plantenvegetaties.

Hoe ga ik te werk?

In een eerste telefonisch of emailcontact bespreken we de aantallen vierkante meters borders of tuin. Daarna stuur ik een offerte met de kosten voor het beplantingsontwerp, het onderhoudsplan, de planten, het vervoer en – als het nodig is – het uitzetten van de planten. Stuur gerust een berichtje naar info@siergras.nl voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

 

Het uitzetten en leveren van de planten

De planten die bedacht worden in het beplantingsontwerp kunnen door mij geleverd worden. Hierdoor zijn er ook bijzondere soorten mogelijk en kan ik tegen aantrekkelijke prijzen de planten offreren. Bij het maken van een ‘echte’ prairietuin zet ik de planten zelf uit. Dit omdat de verschillende functies van de planten goed verdeeld moeten worden over de vlakken.

Na meer dan vijfentwintig jaar word ik nog steeds blij van nieuwe combinaties. Een border die er echt mooi en stabiel uitziet. En van klanten die zelf ook helemaal idolaat van plantjes zijn geworden nadat ik een beplantingsontwerp voor hen heb gemaakt. Daar doe ik het voor. En voor een betere wereld!

Stuur gerust een berichtje naar info@siergras.nl voor meer informatie.