Van 2023 naar 2024

Wat een fijn jaar. Het afgelopen jaar hebben we weer vele – ook internationale – groepen mogen ontvangen. Van Zwitserse liefhebbers tot Argentijnse professionals. Ook bijzonder: een bezoek uit Japan. Een vaste plantenkweker die veel met een bekende Japanse ontwerpster werkt kwam me alles vragen over hoe we de tuinen van de toekomst kunnen gaan zien. De tuinontwerpster zelf – zie de foto – was hier al eens geweest voor een bezoek. Ik herinner me dat ze toen zeer verrast en geroerd was over mijn tuin. We kwamen er samen achter dat onze culturen uit elkaar liggen, maar dat we veel van elkaar kunnen leren. Zó fijn om dit met elkaar te kunnen delen.

Daarnaast heb ik het afgelopen jaar weer mooie beplantingsontwerpen op maat mogen maken. Een vijf jaar oude beplantingsontwerp wat ik heb gemaakt voor Han en Wendy is kortgeleden gepubliceerd in de Libelle van september/oktober. Met als titel: ‘Het kleine huis in de prairietuin’. Erg leuk om te lezen dat hun tuin er elk jaar anders uitziet en al meer in balans komt. Wil je meer voorbeelden zien? Kijk naar mijn Portfolio op de site.

Een vooruitblik naar het jaar 2024
Vrijdag 26 april openen we weer onze tuin- en verkoop deuren. Iedere vrijdag en zaterdag tot en met 28 september. We zijn gesloten in de periode: 14 juni tot en met 25 juli. In die periode worden er cursussen gehouden en zijn groepen op afspraak welkom.

Cursussen
Voor geïnteresseerde tuinliefhebbers en professionals geef ik met veel plezier verschillende dagcursussen. Een cursus over de Prairietuin in het algemeen. Achtergronden, de soorten, hoe maak je een ‘echte’ Prairietuin en waarom? Allerlei vragen komen er aan bod. En een dagcursus over de vele siergrassen mét hun toepassingsmogelijkheden. Voor beide cursussen gaan we aan de slag met het maken van een eigen prairie- of siergrassen border. Je krijgt een uitgebreide syllabus mee zodat je alles na die tijd nog eens na kunt lezen.
Inclusief lunch, koffie en thee: 145 euro per persoon. Maximale grootte van de groepen: 12 personen. Minimaal: 8 personen. De cursus vindt in de Wilp plaats van 9.30 uur tot 16.00 uur. De dagen: (opgave via info@siergras.nl)

Woensdag 10 juli: Prairietuin cursus
Zaterdag 13 juli: Prairietuin cursus
Dinsdag 16 juli: Prairietuin cursus
Donderdag 18 juli: Prairietuin cursus
Donderdag 22 augustus: Siergrassen cursus

Groepsarrangementen zijn mogelijk na afspraak binnen en buiten de openingsdagen. Zie hiervoor de uitgebreide informatie op de website.

Open Dagen/Prairiedagen
Zaterdag 31 augustus (Marktdag) en zondag 1 september.
Op de Marktdag van zaterdag kunnen we alvast verklappen dat ‘HANDIG GOED’ met vele van hun handige duurzame hulpjes weer bij ons op de markt komt staan.

Op beide dagen zal Lianne om 14.00 uur vertellen hoe je een prairieborder zou kunnen maken én ter plekke een voorbeeldborder uitzetten. De toegang op deze dagen is gratis.

Fijne dagen!